Annemieke

Mijn naam is Annemieke Hulshof, ik woon in Aalten en ik ben moeder van drie volwassen zoons. Ik werk als leerkracht op een basisschool in Aalten.

Zelf ben ik alweer een hele tijd geleden in contact gekomen met mindfulness en ben toen zelf een training gaan volgen. Deze training heeft mij veel positiefs gebracht; ik heb kunnen ervaren dat een stukje rust creëren en bewust aanwezig te zijn in het hier en NU een enorme verrijking kan betekenen.
Toen ik zelf merkte wat mindfulness kon betekenen voelde ik direct; dit wil ik ook aan kinderen leren!

Dagelijks geef ik de mindfulnesstraining in mijn kleutergroep. De kleuters weten inmiddels precies wat we gaan doen als ik het belletje pak. Even niks! Ogen gaan dicht en ze blijven met de aandacht bij zichzelf. Zo vanzelfsprekend gaan ze zitten en doen mee. Om vervolgens later gewoon weer verder te gaan met hun spel.
Ik blijf me verwonderen en voel me dankbaar dat ik kinderen dit al zo jong mag leren.

Een prachtig artikel hierover stond onlangs in de Aalten Vooruit. Klik hier om het te lezen.

Naast mijn werk in de klas geef ik 1 op 1 mindfulness-trainingen. Dit doe ik in mijn praktijkruimte in huis, maar het is ook mogelijk om op locatie af te spreken.

In 2019 kwam Acces Bars op mijn pad. Hierover ben ik zeer enthousiast, dit is een techniek die goed aansluit bij de mindfulness.  Op een andere plek op deze pagina is daar meer informatie over te vinden. Ik geef de Access Bars aan kinderen en volwassenen.

Volg je hart, want dat klopt