Access Bars

Ontladen en weer opladen!

Access Bars, vaak afgekort als de “Bars” is een techniek die nuttig is voor o.a. het verminderen van stress, depressie, angst, het stoppen van het ‘gemaal’ in je hoofd en het verbeteren van slaap. Naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt het verandering op alle vlakken van het leven.
Het proces ziet er in eerste instantie misschien uit als een drukpunten- of hoofdmassage, maar dit proces werkt anders dan dat. Het is een slim ontladingssysteem voor alle spanning die je bij je draagt, die ‘vast zitten’ en je waar niet vanaf lijkt te kunnen komen.

Wat zijn de BARS?

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor een 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.

Door deze specifieke punten door lichte aanraking te activeren, wordt de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten opgeruimd, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en de elektrisch functioneren van de hersenen. Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte innemen en je energie systeem zwaar en overladen maken.

Wat gebeurt er wetenschappelijk en cellulair gezien?

Het ontvangen van een Access Bars sessie verandert het elektrisch functioneren van de hersens en het lichaam, ten goede. Wetenschappelijk hersenonderzoek wijst uit dat de hersengolven van Beta naar Alpha door naar Theta bewegen. Dit is de staat van diepe ontspanning, waardoor er toegang mogelijk is tot gedragspatronen, vastgezette geloofsovertuigingen en meningen die je huidige leven bepalen. De vermindering van stress heeft een ongelofelijk positief effect hierop.
Verder laat onderzoek zien, dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars laat nalopen verlicht dat dit effect, zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorming kunnen aannemen en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen.
In dit filmpje kun je meer zien (ondertiteling via het tandwieltje) 
Tijdens een Access Bars-sessie ben je gewoon volledig aangekleed, wel moeten je schoenen uit en horloge af. Het kan namelijk voorkomen dat je horloge ermee stopt als je het om houdt tijdens de sessie. Om de Bars te ontvangen, ga je liggen op een relaxstoel.  Het moet vooral gemakkelijk, comfortabel en relaxt zijn. Ik ga aan het hoofd van de ontvanger zitten en begint met de behandeling. Bij volwassenen duurt een sessie 60 minuten. De Bars bij kinderen gaat sneller. Zij kunnen zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Hoe jonger het kind, hoe korter de behandeling. Kinderen kunnen tijdens een Access Bars behandeling een game doen of een filmpje bekijken.
Tijdens de behandeling mag je praten, maar het hoeft niet.

Wat zijn de voordelen van Access Bars?
Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Access Bars-sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. De rust en innerlijke vrede die je krijgt na een sessie is vergelijkbaar met het gevoel na een meditatie. Het verschil is dat het verstand tot rust wordt gebracht, zonder dat het jou zelf inspanning kost. Hetzelfde effect als meditatie maar nu veel gemakkelijker.
In het slechtste geval zal je het gevoel hebben alsof je net een heerlijke massage gehad hebt. In het beste geval kan je hele leven met gemak veranderen in een grotere mogelijkheid.
Mooie resultaten!

In principe is Access Bars geschikt voor iedereen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er veel baat bij hebben. Ik hoor regelmatig van ouders, o.a. van kinderen met hoogsensitiviteit, ADHD, ADD, Autisme en zelfs leerproblemen, dat kinderen rustiger en meer ontspannen zijn. Dat ze de lat minder hoog voor zichzelf leggen, gemakkelijker in de omgang worden en beter kunnen omgaan met lastige situaties. De ontlading maakt dat kinderen gemoedelijker worden, dat ze meer de verbinding aangaan en meer genegenheid gaan tonen. Dat heeft weer een positieve uitwerking op het vergroten van zelfacceptatie, veerkracht en weerbaarheid. Zelfs bij pasgeboren baby’s, ouderen, mindervaliden en zwangere vrouwen zijn er veel positieve resultaten bekend.

Kan Access Bars iets of iemand kwaad doen?
Nee, beslist niet. Het kan ook niet verkeerd gegeven worden. Access Bars kan aan iedereen gegeven worden: van baby tot boven de 100 jaar oud!

Jij verdient het om de rust weer te voelen in jezelf!

Tarieven Access Bars: 

  • Volwassenen –
    60 minuten – €60,-   
    5 behandelingen € 280,-

  • Kinderen van 0-13 jaar – 30 minuten – €30,- per keer