Informatie voor ouders

Stilzitten als een kikkerHet doel van de methode ‘Aandacht werkt’ is om uw kind te leren:

  • af en toe rustmomenten in te kunnen bouwen
  • zijn/haar gevoelens en gedachten beter te leren kennen en accepteren
  • beter om te gaan met emoties zoals woede, angst en verdriet
  • meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • zich meer te kunnen concentreren
  • zichzelf beter te begrijpen

Ik geef de training aan kinderen van 4 t/m 15 jaar met en zonder concentratie-problemen, met en zonder gebrek aan zelfvertrouwen, pijn of lichamelijke klachten en ook voor kinderen met angst of somberheidsklachten. Kinderen zonder klachten zijn net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.

Een training waar je de rest van je leven op terug kunt vallen!

‘Uit je bol’ geeft de trainingen in Aalten en op locatie.

Kinderen met ADHD of een stoornis in het autistische spectrum (ASS) kunnen de training ook volgen. Onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat mindfulness bij kinderen met ADHD kan zorgen voor minder gedragsproblemen en impulsiviteit en de aandacht en concentratie kan verbeteren. Ook de eerste resultaten van lopende onderzoeken naar het effect van mindfulness bij kinderen met ASS zijn positief.

Het boek ‘Stilzitten als een Kikker’ van Eline Snel, dat bij de cursus is inbegrepen, sluit naadloos aan bij de training. Hierdoor kunt u als ouder gemakkelijk thuis verder gaan met de oefeningen. Na iedere bijeenkomst ontvangt u als ouder een nieuwsbrief waarop staat wat we gedaan hebben, zodat u hier goed op in kunt spelen. En zijn er vragen of onduidelijkheden, dan kunt u deze altijd aan mij stellen.

Zodra de training is geweest zijn er terugkom-momenten gepland waarin we weer het een en ander opfrissen. De kosten hiervan zijn te vinden onder ’tarieven’.

Een fragment uit het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel is hier te beluisteren.

Bent u geïnteresseerd in de onderzoeken op het gebied van mindfulness voor kinderen, klik dan hier.