Informatie voor ouders

Stilzitten als een kikkerHet doel van de methode ‘Aandacht werkt’ is om uw kind te leren:

  • af en toe rustmomenten in te kunnen bouwen
  • zijn/haar gevoelens en gedachten beter te leren kennen en accepteren
  • beter om te gaan met emoties zoals woede, angst en verdriet
  • meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • zich meer te kunnen concentreren
  • zichzelf beter te begrijpen

Ik geef de lessen aan kinderen van 4 t/m 14 jaar met en zonder concentratie-problemen, met en zonder gebrek aan zelfvertrouwen, pijn of lichamelijke klachten en ook voor kinderen met angst of somberheidsklachten. Kinderen zonder klachten zijn net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.

Een training waar je de rest van je leven op terug kunt vallen!

‘Uit je bol’ geeft de trainingen in Aalten en op locatie.

Kinderen met ADHD of een stoornis in het autistische spectrum (ASS) kunnen de training ook volgen. Onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat mindfulness bij kinderen met ADHD kan zorgen voor minder gedragsproblemen en impulsiviteit en de aandacht en concentratie kan verbeteren. Ook de eerste resultaten van lopende onderzoeken naar het effect van mindfulness bij kinderen met ASS zijn positief.

Het boek ‘Stilzitten als een Kikker’ van Eline Snel sluit naadloos aan bij de lessen. Het is mijn advies om dit als ouder zeker te lezen. Voor ouders met jongere kinderen adviseer ik het boekje ‘De kleine kikker’ aan te schaffen. Hierdoor kunt u als ouder gemakkelijk meer begrijpen van het waarom van de mindfulness. Na iedere bijeenkomst laat ik je via Whatsapp weten wat we hebben gedaan en wat je thuis eventueel kunt oefenen. En zijn er vragen of onduidelijkheden, dan mag je deze altijd aan mij stellen.

Ben je geïnteresseerd in de onderzoeken op het gebied van mindfulness voor kinderen, klik dan hier.